Pakje Kunst ook in onze galerie

Vanaf het openingsweekend, 22, 23 en 24 Maart, is er in de galerie een automaat van Pakje Kunst !

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio.  

De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.
Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

Pas op!

Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse “Kunstautomat”. Het doel van Pakje Kunst is om in ieder gebied in Nederland tenminste één automaat te plaatsen.

In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar meer dan 30 automaten en doen er ruim 700 kunstenaars mee.

Geplaatst in Nieuw bericht, Nieuwsbericht.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *