Ineke de Bont

Oog voor impulsen om me heen…
Een fascinatie voor kleur…
De cirkel als rode draad in mijn leven…
Gevoel voor vormgeving…
Opgaan in het creëren van nieuwe dingen…
Onder de indruk van alle mogelijkheden…

Creatief bezig zijn is altijd al belangrijk voor mij geweest. Als kind vooral met plak en papier en daarna werden het collages waarin kleur en vorm perfect moesten samengaan. In latere jaren heb ik me vooral gericht op het maken van kleurrijke mozaïeken. In 2014 ben ik begonnen met schilderen.

​Als ik schilder vind ik rust, voldoening, uitdaging en spanning. Het kan zijn dat ik in een flow kom waarin alles lukt. Mooie overgangen in kleur en juiste accenten en lijnen geven dan veel voldoening. Toch is er altijd weer het moment van onrust als het klaar is: Is het wel echt goed zo?